Oxigenoterapia

Oxigenoterapia este un tratament care ajuta la refacerea celulelor corpului uman. Terapia cu oxigen ajuta la regenerarea organismului, incetineste procesul de imbatrinire al celulelor si imbunatateste sistemul imunitar.
Oxigenoterapia se poate realiza cu ajutorul unor aparate speciale numite concentratoare de oxigen care trimit printr-o canula nazala sau masca oxigenul catre pacient.

Terapie cu oxigen

Tratamentul cu ajutorul concentratorului de oxigen se efectueaza la recomandarea medicului specialist si este necesar pentru a elimina hipoxia (oxigenare insuficienta a tesuturilor), cauzata de insuficienta respiratorie. Pacientii diagnosticati cu BPOC (Boala Pulmonara Obstructiva Cronica) , astm, emfizem pulmonar, bronsite sau alte probleme respiratorii pot beneficia de imbunatatirea starii de sanatate in urma acestui tratament pe termen lung. Tratamentul se poate efectua la domiciliu si poate fi continuu, imbunatatind calitatea vietii pacientului, in acelasi timp avind un efect pozitiv si asupra evolutiei bolii.

Concentratorul de Oxigen

Concentratorul de oxigen este un dispozitiv sigur si usor de folosit la domiciliu pentru terapia cu oxigen . Aceste aparate pot livra continuu oxigen la debite in general intre 1 si 5 litri pe minut si la concentratii de oxigen de pina 96%. Terapia se realizeaza la indicatia medicului specialist.
Aerul din mediul ambiant are 21% oxigen, combinat cu 78% azot, 1% argon si alte gaze. Ca principiu general de functionare, concentratorul de oxigen aspira aer din mediul ambiant, separa oxigenul de celelalte gaze si il livreaza pacientului cu ajutorul canulei. Aceasta separare se realizeaza cu ajutorul unor filtre moleculare speciale care contin o substana numita zeolit. Sunt foarte sigure in exploatare datorita faptului ca oxigenul nu este depozitat in cilindrii sub presiune, ci este livrat pe masura ce este produs. De asemenae, procedeul de producere a oxigenului este printr-o metoda mecanica si nu chimica.
Concentratoarele de oxigen au evoluat in design si performanta, aceste dispozitive avind acum o greutate redusa pentru o mai mare mobilitate si sunt mai silentioase.

Concentratorul de Oxigen Portabil

Dispozitivul portabil este ca principiu de functionare asemanator celui stationar, insa cu o greutate mult mai mica. Functioneaza cu acumulatori care se poate incarca la tensiunea de 100 -220V de la priza cat si la tensiunea de 12 v de la bateria auto. Avem o gama larga de aparate de oxigen portabile cu diferite specificatii tehnice, de la producatori renumiti. Aceste aparate ofera o mare independenta utilizatorului si pot satisface nevoia de mobilitate a fiecaruia.

Nota:
Continutul www.oxigenasist.ro cu referire la informatii medicale si de tratament sunt de natura generala, ele nu pot substitui consultul medical direct si nici diagnosticul stabilit in urma investigatiilor si analizelor medicale. Va sfatuim, sa consultati fie medicul Dvs., fie unul dintre medicii specialisti recomandati de noi.